Vi söker marknadsanalytiker!

2021-04-19

Please note: To apply you have to be fluent in Swedish, written and oraly – professional or mother tounge level. And you have to live in Stockholm, or be able to relocate here. We also prefer applications in Swedish.

Om oss

Juni Strategi är ett väletablerat konsultbolag inom bostads- och fastighetsbranschen som arbetar med spännande uppdrag som påverkar samhällsutvecklingen. Vi arbetar tvärvetenskapligt med människan i fokus och vårt angreppssätt är tillsammans med analytisk förmåga, kreativitet och samarbetsvilja vårt framgångsrecept.

Vi söker nu efter en ny medlem till vårt team! Vi erbjuder tjänster inom stadsutveckling med fokus på analys och utredningar för utveckling av stadskärnor, områden, bostäder och handel, som utgör kvalificerade beslutsunderlag för våra uppdragsgivare.

Våra uppdragsgivare är många och utgörs av en bredd av aktörer både verksamhetsmässigt och geografiskt. Vi arbetar för såväl marknadsledande stads-och bostadsutvecklare, som för regioner och kommuner.

Detta arbetar vi med!

  • Utredningar om förutsättningar för etablering av nya bostads/handelsområden, en ny verksamhetsinriktning eller en ny marknad.
  • Konceptutveckling, det vill säga framtagande av projektidé, kundvärden och projektutformning för bostäder, kommersiella lokaler eller geografiska områden.
  • Trend- och målgruppsanalys för att förstå och tolka vår samtid och vilka konsekvenserna blir för en bransch eller specifik verksamhet.
  • Workshops, processledning och utbildningar.
  • Egna studier som undersöker och ger svar på aktuella frågor kopplat till stadsutveckling.
  • Krönikor i branschpress och frekvent anlitade som talare på seminarier.

Du kan hitta exempel på uppdrag på vår hemsida och se föreläsningar på vår kanal på Youtube.

Är detta du?

Vi söker dig som är, eller vill bli, junior marknadsanalytiker. Du är nyutexaminerad eller har något års arbetslivserfarenhet. Du får gärna ha ett intresse för frågor inom stadsutveckling, bostadsmarknaden och vårt samhälle i stort, då bostadsanalyser är en stor del av det du kommer att arbeta med. Om du kan, eller har intresse för att arbeta med analys kopplat till utveckling av kommersiellt utbud och service, är det ett plus men inget krav.

I rollen som junior marknadsanalytiker är dina arbetsuppgifter främst att ta fram, bearbeta och analysera statistisk data och att sammanställa resultat i olika typer av rapporter. Centralt för tjänsten är att du är mycket bra på, och intresserad av analys, samt ser dig själv som en given analytiker. Vi arbetar alltid i team och du kommer att tillsammans med seniora kollegor att presentera utfört arbete för uppdragsgivaren.

Vad kan du vänta dig?

Förutom ett stimulerande arbete kan du förvänta dig ett växande företag i en spännande bransch, roliga kollegor, och att du utvecklas genom att få nya utmaningar. Vart eftersom du lär dig det grundläggande arbetet hos oss har du många möjligheter att växa och utvecklas på ett sätt som passar dig och dina intressen. Vi har en väl definierad metod för att tillvarata våra medarbetares kompetens genom ett succesivt ökat ansvar för våra uppdrag och uppdragsgivare.

Din bakgrund

Högskole- eller universitetsutbildning; exempelvis nationalekonomi, civilekonom eller civilingenjör inom samhällsbyggnad, magister eller kandidatexamen inom stadsutveckling och planering.

Dina personliga egenskaper

• Du har en särskilt god analytisk förmåga och kan sammanställa information och statistik från olika källor
• Du är intresserad av stadsutveckling, samhällsfrågor och bostadsbranschen
• Du är nyfiken och har en vilja att lära dig nya saker
• Du har en förmåga att arbeta självständigt och i team
• Du är social och har intresse för att träffa nya människor

Dina kunskaper och färdigheter

• Du har mycket god kunskap i Excel och stor vana av att arbeta med siffror
• Du har god kunskap och erfarenhet av att arbeta i PowerPoint
• Du kan utrycka dig bra i tal och skrift, flytande svenska är ett krav
• Du kan presentera ditt arbete på ett tryggt och pedagogiskt vis

Känner du igen dig i vår beskrivning?

Tjänsten är en tillsvidareanställning med planerad start efter sommaren 2021, med 6 månaders provanställning. Frågor och ansökan skickas till Madeleine Eneskjöld.

Intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan!

Madeleine Eneskjöld
Håll dig uppdaterad med Junis nyhetsbrev Nya Insikter!Håll dig uppdaterad med Nya Insikter!
Håll dig uppdaterad med
Nya Insikter!
Håll dig uppdaterad med
Nya Insikter!
Vårt digitala kostnadsfria nyhetsbrev utkommer 6 gånger per år till dig som jobbar med bostäder, handel eller stadsutveckling.